JUST ONE STEP CLOSER

| On
12:51:00 PM
Hi guys i'm back! today my post will be about kpop. back to my previous previous post, aku ada share pasal this one rookie boy group from Korea will come to Malaysia right? and yes it is iKON!
aku ada cerita pasal aku taktau either nak beli ticket ke tak kan sebab tak sure boleh pergi ke tak.



so actually a week after aku publish post aku tu, aku decide untuk beli ticket concert tu. aku pilih Rockzone Center area. harga ticket ni RM552.00 (huhu). murah beberapa ringgit je dengan ticket INFINITE One Great Step yg aku beli dulu. tp tu Rockzone Left area. organizer sama je tp entah la kenapa murah. ramai expect concert from YG artist akan mahal la, bukan mahal je tapi damn mahal gilaaaa (ha gitu). 

aku beli skali dengan kak Nadiera Lee yang aku kenal kat Instagram. dia yang suruh aku belikan sebab dia busy. so aku pun belikan untuk dia skali dekat this one instashop. owner instashop tu dah bermalam kat event jualan ticket dah a week before itu yg dia letak extra charge RM50 each, kiralah sendiri berapa harga ticket aku. siapa yang pergi beli sendiri tu dapatlah harga asal tapi ada la jugak babak sedihnya iaitu queue panjang and bila sampai turn kau, area yang kau nak beli tu dah sold out. sebab tu la instashop yang offer untuk tolong beli tu minta extra charge.

masa aku dah terima ticket aku dari instashop tu aku dapat berita yang aku free masa tarikh tu. lecturer aku kata takde mid-term pada minggu kejadian. mid-term course aku hanya pada first week of August. seronok la apa lagi sebab confirm boleh pergi.

day by day, tetiba aku ditimpa masalah iaitu supplier untuk instashop aku buat hal. dah bertahun-tahun guna khidmat dia, kalini dia boleh scam aku. sapa je yang tak angin. dah la banyak ganti rugi. sekarang ni pun aku still tak dapat settle problem ni sebab takde duit weh nak refund customer aku ㅠㅠ 

duit yang ada dalam account aku semua aku dah guna untuk refund diorang sampai la aku terpaksa jual ticket iKONCERT ni jugak. dah la kena masa hari dah nak dekat dengan concert. kalau tak aku dah boleh jumpa si Hanbin tu hmm. kesian akak Nadiera takde rezeki nak jumpa aku and dia terpaksa cari kawan lain untuk teman dia. 

aku malas nak cerita panjang pasal problem instashop aku sekarang. biarlah orang yang terlibat je tahu. korang hanya perlu doakan aku supaya dipermudahkan urusan :)

iKONCERT Showtime Tour tu pun dah berlangsung kelmarin, 13 August 2016. dapat tengok update from fans yang pergi dekat twitter and instagram pun jadilah walaupun geram rasa kalaula aku dapat join diorang haha




akak Nadiera ada la share dengan aku gambar masa concert tu sikit. happy tengok korang happy. hopefully iKON enjoy datang Malaysia and Malaysian tunjuk perangai elok-elok kat Korean tau haha. that's all, adios!








Be First to Post Comment !
Post a Comment