Image Slider


heyyo peeps!

so how my new blog look? 
quiet simple for this time. i didn't use any design-background so it looks plain and nice! haha.

sepatutnya nak tukar new year twothousand-forteen nanti but tak sabar gila sbb my new header from my beloved blogger chingu dah siap so im too ExCiTeD to decorate my blog ohoho

as usual, my blog will always full with 12 wolves + 7 chasers *bcoz they're my bias* hehe 
so i hope u dont mind if my blog full with their cute-handsome face haha! 

hurmm..what's next? i donno what to share with u now. 
aha! okey tak lagu blog ni? sounds nice and i dont even know ini lagu Yuna, mula-mula dengar ingatkan artis international mana la nyanyi. but Yuna international jgk kan skrg? haha

actually i really donno what should i type on this post bcoz.....
I MISS INFINITE. I MISS OGSMY.
their first world tour has ended today [ 090813-061213 ] 
i miss the moments when i jumped, danced, sang with INFINITE and fangirling with INSPIRITS
'till we meet eyes to eyes again, saranghae *mmuah*  :') :')

hey guys.
you know what, just now i've reavealed my skill on editing photos on Instagram haha.
coz everyday i always receive the same questions like "edit guna apps apa eh?" "guna iPhone eh?" "apps vscocam eh?"
okay. i wanna laugh ㅋㅋㅋ
lawaklah korang. korang dah tertipu. i'm not an iPhone user and vscocam user. just a Galaxy Ace Plus user and im in love with Picsart application.
for me, Picsart is like Photoshop. since imma blogger, i learn so many skills on editing photos to decorate blog.
aku tak suka guna effect yg tersedia tu. sudah terbiasa dgn brightness-contrast-saturation je.
but now aku terminat dgn vintage and lomo effect. so classy!
haritu aku baru cubatrytest guna apps vscocam kat iPhone kwn aku sbb apps ni kat iPhone je. hmmm not bad effect dia but aku still ubah brightness and contrast effect tu mihmihmih
VSCOcam ke? hahaha *..lah sangat*

hey guys. ssup?

so today aku nak cerita sikit pasal Instagram aku. pasal my daily picture update.
engkorang tau apa itu Instagram? ha, Instagram ni atau short form dia 'IG' ni adalah medium utk tonjolkan bakat-bakat korang dlm bab photography ni. tp, skrg IG ni dah digunakan sebagai sebuah social media utk menjual barang. online shop la katakan. IG ni sebenarnya boleh update guna smartphone je.
HA! pasal online shop ni la yg aku nak cakap sikit sebenarnya. kalau korang stalk aku punya IG ni kan, kau rasa aku punya gambar menunjuk sgt kah? over sgt kah? ke korang rasa aku upload gambar tu sbb aku nak attention dari korang?
sebenarnya kan, NIAT AKU TAK MACAM TU PUN.

aku pun tak tau la kenapa schoolmates aku ckp macam tu. ye, mmg aku sgt addicted to online shopping skrg. MAKA, gambar yg aku upload tu semua sbg feedback seorang customer kpd tuan kedai tu. diorang nak tau la okey ke customer ni guna produk yg diorang jual. lagipun, diorang yg suruh aku upload. so cara aku nak bg feedback tu suka hati aku. nak posing ke, nak campak atas katil pastu snap gambar gitu pun boleh. wahahaha
BUKAN NAK MENUNJUK KE OVER KE APA OKAY? nyampah I

so, aku tak nak la korang salah anggap. kau ingat aku suka ka dok buruk sangka macem tu?
pasal online shop tu...post akan dtg eh? kalau aku rajin, aku share la kedai mana aku selalu melesapkan duit haha ^^
that's all. bye ;)



yo ssup.
currently stalking someone's Tumblr and I found this gif ;
ahhhh I miss meeting them live infront of my eyes.
last picture of their warm bow really makes me cry. serious, im crying. 
#OGSMY always in my mind. i love you INFINITE :')

hey guys. 
miss me? oh no no no :132:
alright. so today im gonna update a post about Heart Shaped Polaroid Collage or  "polaroid film yg disusun jadi bentuk love kat dinding tu" haha. to those who have millions of  polaroid film that u donno what to do with it so this post maybe can help you. or we call it as, " do it yourself (DIY) "

but if you dont have any polaroids, dont worry u still can do this by follow this post hehe 

since i've bought an Instax Mini 8 this year, on May if im not mistaken and from that day i've snapped a lot of photos so too many film i've used and i really want to make this thing (heart shaped polaroid collage). today i have found this tutorial gahhh IM SO HAPPY! more happy if i can share this awesome tutorial with you 

So put on your party hats and let's kick things off with a Polaroid Heart Collage How-To.

Inspired by this photo i found on this blog, i decided to grab a stack of polaroids and turn them into a heart shaped collage for my bedroom.


            

awesome right? It's the cutest.

so you can arrange your polaroids by follow the step on [http://traceytilley.com/heart-shaped-polaroid-collage/]

i also still in trying mood to build this collage. a bit hard but if we try, really worth it insyaAllah. 
kalau tak jadi. dont worry, try an error okey? :face44:


that's all. till we meet again, bye :face40:





hey guys.
korang suka shopping tak? mesti suka kan?
so today nak promote sikit. saya ada buat preloved sale 
kalau korang ada instagram boleh search  instashop saya @randomawesome_
bagi yg takde dont worry, boleh click [http://instagram.com/randomawesome_] ^^
to those yg tak tahu preloved tu apa,,, Preloved means barang yg kita beli tapi tak pakai dah atau perkataan lain ialah 'bundle'
kenapa preloved items saya tak murah macam kedai lain?

1. sebab saya beli je tp tak pakai langsung pun. orang lain tu dah pakai 2-3 kali
2. pastu preloved items saya ni semuanya saya beli online so mmg agak mahal sikit + postage
3. last reason is saya taknak terlalu rugi dgn menjual preloved items saya ni sbb saya tak pakai langsung. kira brand new la. lainla kalau dah pakai pergi kenduri ke jenjalan ke. just pakai waktu try je.
BUT, DONT WORRY!

kalau awak nak sesangat, boleh wechat saya and kita boleh buat rundingan harga. hehe ^^
asalkan preloved items saya habis dijual as soon as possible.

that's all, bye (:



hey guys. 
so today i feel like to update about my unforgetable day for me since my blog is like my diary.
the story is about ...

hoya, infinite, and L image

meeting this 7 handsome boys! ^^
i dont want to type stories when i was there bcoz nanti terover pulak kan. just want to share some of my pictures. i also took many videos but im afraid there are some copycats here so i hope u understand this situations. 
finally i can meet them live and infront of my eyes. this is my first time going to concert and u guys pun tahu kan kalau org first time dpt jumpa biases dia mcm mana hahaha. OMAGASHH
outside the stadium. a crowd of INSPIRITS! i was line up from afternoon till we can enter the stadium. thanks fatin coz save my place and line up infront of others Rockzone left's. on this time, i always ask myself "bila boleh masuk ni... tak sabar" dah la asyik dengar lagu INFINITE dari luar sbb diorang tgh rehearsal lagi la tak sabar ^^
my ticket. i bought a Rockzone Left ticket a month before the concert day. look how am so excited! haha
that cute fan from lkimfan.net :)
L's solo performance
Torawha Torawha!
Voice of My Heart
before the dawn~ BEFORE THE DAWN~
MYUNGSOO ^v^


when i watch this part of the concert. my tears fall. i really miss them T^T
introducing u, my #OGSMY partner in crime haha. thanks a lot! we had so much fun there. singing, dancing, fangirling and lompat-lompat together :P  //tired face. sorry//



and after am going back to my uncle's house in Cheras, i bought lotsa official and unofficial merchandise. really affordable price they gave to us after the concert end.
sorry coz upload sikit je gambar sbb takut post ni panjang lebar kang loading lama gila pulak.

the next day, me and fatin naik bas balik ke rumah masing-masing. sangat penat. samapai-sampai je terus pergi sekolah pheww =_=

that's all. hope u guys enjoy reading. please dont mad or jealous with me. bye ;)






hey guys.
so how u guys doing? haha

so today i would like to share with u about two blogs that i really addict. these two blog was 100% full edited by me and i donno why i really love their templates than mine, really love it!

theme; oldish and vintage
[http://hogwartscitizen.blogspot.com/] owned by Dalilah Azmi. 

theme; anime and colourful
[http://dropthatbeatandlisten.blogspot.com/] owned by Khairul Bariah
actually KB's blog baru je di edit tadi haha

all in all, i really like their templates. u donno how i feel but i love it!  lol haha //slap me//
so do visit and follow their online diary. chow!

Spread Love. xoxo 



hey guys.
finally i'm officially f r e e e e d o m today. not yesterday okay. because i take 9 subjects. so how are today? Alhamdulillah i'm fine. congratulations to all last PMR candidates! we can do it! so selamat merehatkan kepala otak. rehatkan mata yang bengkak, tak cukup tidur and mny more you can do it now!

ohh yea;

i really miss my blog damn much. been hiatus since MAY arghh i miss bebi lapchuu haha
so how i wanna start my post? taktau nak share apa ni. lama sangat tak update.

thanks for viewing and reading my blog post. enjoy my blog design, song and so on. hope takde yang menyerabutkan kepala otak. till then i will update more post yang insyaAllah interesting.

because.
sepanjang 10 bulan ni banyak benda saya buat haha especially shopping online arghh i love it!

that's all. sebagai pemanas enjin kononnya. melepaskan rindu hahaha. bye ;)


Spread Love. xoxo 


hey guys.

Hiatus_large

sorry for not update post for so many times. i'm on hiatus now. i'll be back soon after PMR if god willing. miss me? heh. do pray for me. pray for my excellent result. 9A. 
that's all.

btw, i've changed my skins. is it nice? i love this skins. uuuu. haha. okey bye :)
Spread Love
Hello, Assalamualaikum to my beloved readers.


Long time no see right? Actually hari ni saya just nak test application Blogger for android.
Amni tak tau pulak phone android ada application ni. Ni pun saya tahu sebab si Aneesah yang bagitahu. Thanks dear ;)

Dengan adanya application ni..bolehla saya update blog pakai phone je. Even nak PMR. Hehhehe.
So.. itu saja kot. Dah tengah malam ni. Good night everybody! Spread Love


 

Assalamualaikum earthlings!

Tumblr_mfpch5cw511s1xccso2_500_large

Happy New Year saya ucapkan kepada semua yang sedang membaca post ni. 
Sebenarnya saya tak tau nak cerita apa, kira ni random post boleh?

Blog saya ekceli dah bertukar baju. Sebenarnya nak tukar hari ni. Tapi ter over eksaited dengan skins blog yang saya baru edit ni so tukar la pertengahan bulan Disember 2012 haritu. maybe saya takkan tukar dah kot rupa blog untuk tahun ni. Sebab nak fokus belajar. Kalau korang nak tahu, saya lah salah satu Mangsa PMR 2013. hope dia tak kejam dengan saya -,-

Blog pun saya dah letak tanda { Semi-HIATUS } bermakna saya akan kurangkan berblogging untuk tahun ni. maybe dalam 4 bulan before PMR saya akan HIATUS terus. 

Doakan kejayaan saya pada tahun 2013 ni dan semoga Azam saya tercapai.

To PMR candidates; Aina, Anis, Fatin, Farhana, Mai, Qay, Dalilah dan semua 98-liners. Semoga kita mencapai apa yang kita target. Kalu boleh semua dapat 8A/9A ^__^

Kepada semua bloggers especially BBB yang aku sanyang ketat-ketat, doakan kejayaan Amni. Maafkan segala kesalahan saya sepanjang saya jadi kawan korang. Halalkan semua skins-skins yang saya ambil dari freebies korang..dan semua lah!! Kalau rindu saya, IM je ataupun seru saya kat group BBB tu. hehe.


itu sahaja. Spread Love



Assalamualaikum earthlings!


Dengan ini saya nak umukan bahawa Segmen: I Adore My Bias by Amni and Dalilah telah pun TAMAT kelmarin bersamaan 31/12/2012 hari Isnin. ThankGYU banyak-banyak sebab join segmen yang gojess ni. haha *perasan gojes* 

Banyak jawapan yang menarik dah pun saya dengan Dalilah baca. Kebanyakan sekarang minat EXO, BTOB dan B.A.P. ye la sekarang musim kpopers minat diorang. Ada juga dua tiga orang yang pergi showcase dan fan meeting diorang. Untunglaa parents bagi~ haha. Ada juga yang share pengalaman dia pergi showcase tu..bagus jugak, boleh la saya merasa suasana bila berada di situ even tak pergi -__-

Ada juga yang kumpul album. Kebanyakannya kumpul EXO - MAMA album. Yang tak de tu janganla sedih. Bukan tak ada album diorang tu korang tak support diorang. korang still support kan? Amni bukan apa, sebab kebanyakan jawapan pasal album tu semua orang jawab "Tak da \sad life/"

Segmen ni tiada hadiah sebab bagi saya yang ada hadiah tu macam Contest atau Giveaway. Segmen ni just nak tau jawapan/pendapat korang pasal bias korang yang diminati. Lagipun dalam masa tarikh segmen tu berlangsung memang mood saya nak blogwalking. sebab tu lah terhasilnya segmen ni ^__^

itu sahaja. Thanks banyak-banyak kepada KPOPERS yang sudi join. Lain kali kalau saya ada buat lagi segmen, korang join la lagi. Boleh? hehe ^3^ 

Spread Love 



Assalamualaikum earthlings!




Bismillahhirrahmanirrahim..dengan ini saya merasmikan segmen pertama kitorang iaitu "I Adore My Bias". Segmen ni aku buat sekali dengan sahabat aku, si Dalilah Azmi. Segmen ni kitorang buat untuk kpopers. Kitorang harap korang tertarik dan JOIN segmen yang kitorang buat ni  


Syarat-syarat Penyertaan:

1. Warganegara Malaysia
2. Follow blog Amni dan Dalilah
3. LIKE Fan Page AmniWjhh

Cara-cara menyertai segmen:

1 Buat satu post tentang "Segmen: I Adore My Bias by Amni dan Dalilah"
2. Letak banner di atas dia dalam post tersebut dan linkkan ke post ini.
3. Jawab semua soalan yang diberikan
4. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni *di CBOX atau tempat lain tidak akan dilayan.
5. Tinggalkan link entry anda di blog Amni, jika anda join segmen ini dari blog dia. 
Manakala tinggalkan link entry anda di blog Dalilah jika anda join segmen ini dari blog dia.
6. Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu.
7. Tarikh tutup: Sebelum sesi persekolahan tahun 2013 bermula.

Soalan-soalannya ialah:

1. Bila korang mula minat KPOP?
2. Bias korang yang pertama korang minat siapa?
3. Korang ada berapa bias?
4. Top 3 bias korang siapa? 
5. Kenapa korang minat dia?
6. Macam mana boleh minat dia?
7. Gambar bias korang yang PALING korang suka?
8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
9. Apa yang special pasal bias korang tu?
10. Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang?
11. Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
12. Korang pernah tak pergi showcase/konsert diorang? 
13. Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu?
15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia?


itu sahaja soalannya. Dah baca soalan tu boleh la mula join dan jawab 

SENARAI KPOPERS YANG JOIN SEGMEN INI.


Spread Love