amaran keras ! - facebook hacker

| On
11:53:00 PM
Assalamualaikum semua! apa khabar korang?

 Hari ni Amni nak bagi tahu cerita HOT ni ! before that, Amni nak credit to kakak Firq coz sudi sharing mende yg salama nie kita x tau. 

Tapi post bukan untuk semua orang tapi hanya yang menpunyai Facebook sahaja . Amaran ini supaya facebook korang ni terhindar dari kena "Hacking" .

  Hack ? What's that?
 Hack tu macam orang lain boleh access facebook /hotmail/yahoo or semua yang berkaitan orang .

Untuk keselamatan jangan dedahkan email facebook korang daripada dilihat umum . Kalau dah terkena tu macam-macam orang boleh buat .Exp : 1.copy gambar korang lepas tu edit yang bukan-bukan takpun kene jampi ke apa ke . Haishhh. 2.Menulis status yang entah pape sampai menjatuhkan maruah . Haishh bahaya kot benda-benda macam ni .

 Selalunya hack ni digunakan untuk sesiapa yang terlupa password ke , ape ke tapi sekarang disalahgunakan .Senang meno la nak hack sekarang ni . Download software hacking tu FREE je lepas tu hack la sesiapa pun . Tapi virus yang diterimanya pun senang la nak dapat . Last-last laptop rosak . HAHA

See ? ERRRR !
TAPI ! Kalau privatekan email sahaja pun takde maknenya . Contoh la macam dekat facebook , kalau orang yang korang tak kenal jangan sukasukihati je nak add dan jangan ngade-ngade nak comfirm . Tengok mutual friends dia dulu . Betul-betul kenal ke . 

Macam Amni sekarang ni ramai gilaa orang yang Amni tak kenal add Amni . Tengok mutual friend sorang pun tak ada . Bila tengok gambar tak ada . Info lives in pakistan . Friends dia cuma ada 3orang . Itupun entah pape orangnye . Yang pelik tu mutual friend sorang pun tak ada , macam mana orang pakistan tu boleh add dia . HAAAA !

Bahaya la benda-benda ni sekarang ni . Macam-macam jadi . Kita bukan boleh nak jangka benda-benda macam ni . Ishhh takut Amni dengan gejala ni .Dengar cerita orang kene hack facebook pon dah bergetar (sbb takut sgt) . Kawan-kawan Amni pun ramai yang dah kene . 

Maka, please ! BE CAREFUL . 
Be First to Post Comment !
Post a Comment