Watak-watak Annoying Facebookers

| On
1:55:00 AM

and hye fellas! rindu korang. lama gila kot Amni tak tulis entri-entri terbaru kat blog nih. Maklumla, musim persekolahan.. awal-awal, mmg busy se-busy PM kot. HAHA. #mustahil. tp, Amni mmg busy gilo. kalau online pun, bukak FB.. tengok kek dalam Baking Life. tu ja. hehe
for today, Amni nak story sikit pasal watak-watak annoying dalam facebook tu. dari pada pemerhatian Amni, mmg banyak gila kot. tak cukup jari nak kira.

antaranya adalah...

:0h2:suka sangat lapor lokasi di mana dia berada dan aktiviti semasa." contoh: otw, pergi pavi dengan bie. ataupun.. bubbye, aq nak pegi kluar makan pizza dgn kawan-kawan. lama gila tak jumpa kwn2, rindu gila!" perlu ke bagitahu dalam facebook? heh.

:9n2:selalu update gambar baru pastu suruh org like. ingat bagus la tu buat mulut muncung sana, muncung sini. pastu tulis description "okey x gambar nie, kalau byk org LIKE.. aq nak buat DP"
eh, kalu nak buat DP.. buat jelah. perlu ke tanya org sana sini? =="

:9v2:suka sangat tulis status maki-maki orang. kutuk-kutuk org. tak sampai 5 minit, tulis lagi status maki-maki org. eh, kalau nak gaduh-gaduh, tak payah la sampai ke dalam Facebook. tak perlu la. buat meneyemak wall ja. huh.

:9x2:suka tulis status banyak-banyak sebab nak suruh org LIKE. heh, bajed hot konon. kalu, ada org LIKE, tapi tak comment nnti tuan punya status pun ckp "Like je ke? komen la sikit.. :)"
amboi, siap smiley2 lagi, lantak org tu la nk komen ke tak.. keyboard diorang bkn keyboard ngko.

:3:selalu dan suka sangat tulis status cenggini;
"hari niew akuw pegi kuar dgn boyfiew akuw"

perlu ke kau tambah 'w' kat setiap words tu? nmpk sgt kau tak blajar Tatabahasa.
lagi satu mcm nie,

"HaRi NiEw AkUw KuAr DgN bOyFiEw AkUw"

org macam nie, mmg mintak selipar dgn aku. tok wan aku pun tau nk tulis elokelok. heh.

:8m2:certain lelaki suka sgt tulis status loglaq.*bak kata org utara.* loglaq tu apa ha? Amni pun x reti nk explain kat korang. hehe. contoh status loglaq yg pernah terbit kat wall Amni ialah;

"aduh, aku baru nak kluar dgn girlfrend aku.. tp, dya datang bulan pulok dah"


heh, perlu ke bagitahu habis benda-benda sulit tntg kaum hawa nie? Amni rasa tak perlu kot. yg kami sbgai kaum hawa malu tak terucap. lagipun, itu semua kerja Allah la. yg ko nak bahas2 apa hal? =="

*certain lelaki je naa, bkn semua. so, kalu yg terasa tu. Mintak maaf zahir dan batin :face40:


macam-macam la manusia zaman sekarang nie. kadang-kadang rasa mcm nak hempuk atau remove je org mcm tu. hesh. sakit jiwa. :face49:
ok la, itu saja kot. Amni tulis nie pun dalam keadaan geram. HAHA.


Spread Love emoticon63
2 comments on "Watak-watak Annoying Facebookers"