Tutorial: Cara Ambil Image URL guna Imgur.

| On
10:09:00 AM


atas permintaan kawan Amni, Dalilah. hari nie Amni nak ajar korang cara nak ambil URL gambar menggunakan Imgur.

so, let's start!

1. Pergi ke http://imgur.com/.
2. Korang tekan button "Computer" tu.



3. Lepas tekan button "Computer" tu, dia kluar Pop-out window kan? macam nie..


4. Korang pilihla gambar yg korang nak upload. Kalau nak upload gambar melebihi 1 gambar, tekan Ctrl then, tekanlah seberapa banyak gambr yg nk d'upload. 

5. Pastu tekan la button "Start Upload"


6. Lepas dah upload dia akan kluar gambar yg korang pilih kan?
7. Then, korang  tengok sebelah kanan korang tu ada banyak URL kan? korang just tengok "Direct Link" sahaja. contoh, macam nie..



8. Yang Amni kotakkan warna merah tu la URL Image-nya. so, korang just copy "Direct Link" tu and pastekan di tempat yg sepatutnya (tempat yg korang nak letak URL Image la).

9. Done! Selamat Mencuba :)



Be First to Post Comment !
Post a Comment