Tutorial: Cute MP3 Player Like Me

| On
4:21:00 PM


for today, Amni nak ajar korang macam mana nak buat MP3 Player macam nie....

ha? nak buat tak macam tu? kalau nak buat, jom ikut tutorial nie..

PERHATIAN!
SILA IKUT TUTORIAL INI SAMPAI HABIS.

1. Korang pergi kat SINI. Then, korang tekan "Generator" dekat sebelah kanan tu.
2. Pada tab Category, korang pilih "Colors".


3. Korang customize kan MP3 korang tu, piih la warna ikut kesukaan korang....

4. Kalau dah, korang pergi balik dari "Colors" ke "Generator" semula. Then, ubah nombor "0" ke nombor "1". Kalau korang nak autoplay la.. kalau tak nak, biarkan dya nombor "0".


5. Sekarang nak cari muzik pula, korang pergi kat web INI. Korang search la lagu apa yg nak letak dlm blog. Search dekat tab "search" tu.

 

6. Kalau dah search, dya akan kluar page macam nie...

*Dulu dya ada terus "Direct Link". Sekarang, dah tak da. kalau tak boeh copy terus Direct Link tu*

7. Korang tarik besar-besar benda yg Amni bulatkan warna merah nie...

 

8. Then, korang tekan F3 dan search code URL..
http://irondj.net/mix/file

9. Jumpa tak? Kalau jumpa, korang copy code http://irondj.net/mix/file..... sampai ".mp3."
Contoh: http://irondj.net/mix/file/14884/Yuna_-_Dan_Sebenarnya.mp3

10. Dah copy, korang pastekan pulak dekat tab "MP3" tadi..


11. Kalau dah sudah paste, korang copy HTML code kat bawah tu...


12. Korang pastekan la kat tempat yg korang nak. contoh: sidebar, etc.
13. Done! Selamat Mencuba :)



Be First to Post Comment !
Post a Comment