Vanila Cekelat

| On
7:57:00 PM






yaww guys! Assalamualaikum, apa khabar semua? sihat tak? kalau tak sihat, cepat2 la pergi hospital.
Amni harap cuti sekolah nie semuanya sihat walafiat belaka. tak de yg sakit sana sini. Jaga la diri korang baik2 mcm cikgu korang pesan before diorang benarkan korang bercuti selama seminggu nie.

ouh ya! nampak tak kat atas tu? gmbr Vanila Coklat kan? sape tengok? tipu ah kalau korang tak tengok. mak Amni yg mula mula tak minat crita nie pun tengok episod last. dia siap menyesal lagi tak tengok crita nie dari episod first. HAHA. 

Amni pun menyesal sbb start tgk crita nie dari episod 9. Amni tgk crita nie pun sbb penangan adik Amni. diala yg mula promote kat Amni pasal kehandsome-an Aiman Hakim Ridza tu. HEHE. yeah! mmg dia handsome. tapi dia tak leh lawan kehandsome-an abang kacak saya. ala, Mr. L.Kim saya tu la. hew hew :)

ok, melalut. eh, korang ada pergi Rasta, TTDI tak semalam? dgr khabar dalam 300 org pergi sana. Amni peminat Vanila Cekelat nie pun tak pergi ke sana. Gila oh, dari Perlis ke TTDI. mmg sah kena hempuk dgn bapak Amni kalu pergi. HEHE.

diorang pergi sana sbb ada tayangan episod last kan semalam? korang tgk kat mana? Amni tgk kat restoran depan big screen. haha. tu pun, sbb ayah Amni la nak pergi makan kat luar sgt. tapi best jgk. big screen ohh. rumah Amni pun tv LCD brapa inchi tah. ramai jgk yg huha dpn big screen tu. bila mai je scene Amir peluk si Zara tu. mulala jerit "auww! Aiman Hakim Ridza" gedik jgk Amni tgk. cesh! Amni pun ada jgk mcm diorang tp, tak de lah jerit2 gitu. Amni just sengih2 nmpk gigi je. HAHA xD

tp, malam kelmarin mmg tak best giler Amni tgk drama VC tu. bkn crita tu yg tak best. tp, malam kelmarin Amni terpaksa tgk drama tu bersama ayahanda ku. dah la dia suka bebel. bila ada je scene romantik sikit, mesti ayh Amni ckp "crita apa yg along tgk nie? tah ape2 pnya crita" 

ayow appa! kacau la org nak tgk crita. tu pun, seb baik ramai yg tgk crita tu dpn big screen. kalau tgk dekat rumah.... alamat kena tukarla channel lain kalau korang nak tahu, Amni dgn adik beradik yg lain kalu nak tgk crita tu mesti kena pastikan ayah Amni ada dlm bilik atau kat dalam rumah. kalau tak.. mcm yg Amni ckp tadi la, kenar tukar channel. malam tu seb baik tgk kat restoran je. huh! lega. HEHE.

ending drama Vanila Coklat tu suspens giler kan? Amni igt kot la ada baby kembar nak keluar ke. rupenye, sakit gastric yg melampau je. wakakka. tp, Amni mmg dah agak dah mcm Zara tu tak pregnant pun sbb tgk perut dya mcm biasa je. tak mcm org pregnant. kan kan kan???

apapun, ending yg menarik bagi Amni. now, Amni nak smbg balik tgk drama tu dr episod 1 kat tonton.com.my. tp, yg tak best nye, episod 1 hingga 8 kena beli baru boleh tgk. hesh la! kenapa episod yg Amni nak tengok tu la, kena pakai duit. kenapa? kenapa?? *geramkejap

tgk dlm Youtube tak best. dah la diorang byk uplod scene yg romantik je. kut ye pun episod 1, uplod la bg penuh. nie tak, uplod scene yg romantik/ sedih je. tu yg Amni tak suka. ish! geram aku.

takpelah. Amni redha. HAHA. so korang, yg terlepas episod 9 hingga 13 (episod akhir) tu boleh la terjun ke


korang kena Sign up dulu baru boleh tgk. so, itu saja coretan Amni kali nie. penat dah menaip. nnti tak pasal2 keyboard nie rosak. HAHA. Bye, Spread Love :)



Be First to Post Comment !
Post a Comment