Tutorial: Image Hover (Colourful)

| On
8:56:00 PM

Assalamualaikum earthlings!

Setelah sekian lama tak ber-update post baru..so, harini saya nak update post lagipun tutorial ni ramai orang tanya saya macam mana saya buat gambar-gambar dalam blog saya ni bila cursor sentuh dia tukar jadi colourful gitu.


Preview: 

For Template Designer:
i) Dashboard > Template > Edit HTML
ii) Tick  kotak Expand Widget Templates
iii) Tekan F3 cari code  img { atau yang sama macam code tu dan delete code tersebut
iv) Copy code dibawah dan paste kan dekat tempat yang sama.

For Classic Templates/Blogskins:
i) Dashboard > Template 
ii) Tekan F3 cari code  img { atau yang sama macam code tu dan delete code tersebut
iii) Copy code dibawah dan paste kan dekat tempat yang sama.
img {
-webkit-transition:1s;
-webkit-filter: hue-rotate(360deg);
-moz-filter: hue-rotate(360deg);
}



Spread Love
Be First to Post Comment !
Post a Comment