MNet Asian Music Awards 2012

| On
5:46:00 PM

Assalamualaikum earthlings!

Semalam saya tengok MAMA 2012 sampai bengkak mata-mata. Habis pukul 1:35 pagi kot. Saya tengok dekat 8TV malam semalam sbb tak berkesempatan tengok yang LIVE punya sebab saya tertidur petang tu. Dan terlepas nak tengok red carpet. Adik saya mesej dari Kelantan katanya Block B dengan B.A.P buat performance kat red carpet. Betul ke? *cry* Takpe, Youtube ada ^_^

Boleh dikatakan DAEBAK jugak MAMA 2012. Sesetengah cakap tak berapa daebak sangat macam tahun-tahun lepas. Entahla..bagi saya ok ja sebab saya tak pernah tengok MAMA yang tahun-tahun lepas. Ni la kali pertama saya tengok MAMA. Boleh dikatakan awesome jugak. Kebetulan lagu-lagu yang tercalon sekarang semuanya best belaka. Tu yang awesome kot.

TAPI, saya agak kecewa sebab kebanyakkan artist yang saya undi banyak tak menang. INFINITE salah satunya. geraam tau tak! tau la diorang tak dapat hadir. TVXQ yang tengah gempak sekarang pun tak menang. ergh! kesian diorang. tercongok je tengok kawan-kawan yang lain naik pentas ambil award. hrmm..  B.A.P pun hampir tak menang. Tu pun mujur dapat MNet PD's Choice kalau tak balik dengan kosong jawabnya. 

yang bestnya. suka performance EXO, SHINee, Super Junior dan BIGBANG!! dan malam semalam saya tidur sampai terngiang-ngiang suara K.Will nyanyi lagu Nothing On You ft. B.O.B semalam. huh. sedap gilo suara dia. boleh ganti Bruno Mars ni! haha :)

camera semalam asyik dok ZOOM kat T.O.P , Donghae dengan EXO je. *melting*

ok, bawah ni ada senarai pemenang MAMA 2012 ^^

Best New Female Artist - Ailee
Best New Male Artist - Busker Busker
Best Dance Performance Solo - PSY
Best Male Group - Big Bang
Best Female Group - Sistar
Best Collaboration Performance - Troublemaker
Mnet PD's Choice - BAP
Best Asian Artist - Wang Leehom
Best Asian Artist Japan - AKB48
Best Asian Artist Philippines - Sarah Geronimo
Best Asian Artist Vietnam - My Tam
Best Dance Performance Male Group - SHINee
Best Dance Performance Female Group - f(x)
Best Vocal Performance Solo - K.Will
Best Vocal Performance Group - Davichi
International Favorite Artist - PSY
Best OST - Seo In Guk & A-Pink's Eunji (All For You)
Best Asian Artist Singapore - Taufik Batisah
Best Asian Artist Indonesia - Agnes Monica
Best Female Artist - IU
Best Band Performance - Busker Busker
Best Music Video - PSY
Best Asian Artist (China) - Li Yuchun
New Asian Artist (China) - TimeZ
New Asian Artist (Thailand) - Natthew
New Asian Artist Group - EXO
Style in Music - Gain
Best Rap Performance - Epik High
Guardian Angel Worldwide Performer - Big Bang
Best Male Artist - G Dragon
2012 MAMA Line Awards - Super Junior
Best Global Group Female - Kara
Best Global Group Male - Super Junior
Best Male Artist - G Dragon
Artist of the Year - Big Bang
 Album of the Year - Super Junior's "Sexy Free and Single"

Ni ada sikit gambar untuk tatapan korang. Ada gambar yg saya snap kat TV rumah. Sorry blurr..




T.O.P comel!! ok, bye. Spread Love 


Be First to Post Comment !
Post a Comment