Tutorial: New Style Post and Sidebar title in border

| On
11:53:00 AM

sekarang Amni nak ajar mcm mana nak buat Post and Sidebar title mcm trend blogger skrg..
contohnya mcm nie,


ha! korang nak Post and Sidebar title korang mcm tu tak? Kalau nak, jom ikut tutorial ni..

1. Dashboard >Design >Edit HTML
2. Tekan Ctrl+F dgn serentak dan cari:

Post title: .post-title atau  h3.post-title
Sidebar title: h2 { 

3. Copy code kat bawah nie dan pastekan d'bawah code yg korang cari tu.

margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
background-image:url(URL BACKGROUND);
border-top: 1px dotted #bfbdf2;
border-bottom: 1px dotted #bfbdf2;
border-right: 5px solid #bfbdf2;
border-left: 5px solid #bfbdf2;
padding: 2px;
}


MERAH: korang boleh letak background korang sendiri.
BIRU: yg wrna biru tu warna border korang. Korang boleh tukar kat sini

4. Save. Dan lihatlah hasilnya..

-Selamat Mencuba-


2 comments on "Tutorial: New Style Post and Sidebar title in border"
  1. Nak tanya, macam mana nak buat sidebar title cute yang macam Amni buat tu? Boleh tunjukkan tutorial tak?

    ReplyDelete