Aku masuk spell-it-right? biar betik..

| On
11:49:00 PM
Tumblr

Assalamualaikum n Annyeong chingu! 

huh. pejam celik pejam celik dh 25 hari kita berpuasa. Ramadhan pun dah nak abis, Syawal pulak menjelma..
cewah Amni nie skema la pulak tetiba.. hik hok 

amcam persiapan raya korang? taun nie raya kat mana?

persiapan raya Amni besa-besa aja! ada baju raya, kasut, dan sebagainya la seperti taun lalu. Amni setiap tahun raya kat Kelantan. rumah tok Amni sebelah mak n ayah dua-2 kat Kelantan. syok ow! korang prnh pergi Kelantan? klau tak, nnti cuti holiday la kat Klate. hehhe *tetiba slank plak dh

ok, back to the topic.

hari nie seperti biasa la, Amni pergi skolah buat hari kedua terakhir bersekolah. 
tadi kat skolah adalah Majlis Khatam Al-Quran. ha! korang dah habes ke baca Quran? hehhehe.

lepas tu ada la plak  Perhimpunan Khas before nak cuti raya ni la. then, solat Zuhur n smbung P&P,
P&P Amni wktu tu English. Amni lupa kata, teacher nak buad Spelling Bee a.k.a Spell-It-Right test.

teacher Amni buad nie sbb nak amik peserta mewakili kelas ke Spell-It-Right School Level.
ala, school level baru.. kalu la National Level. mampus kodd.

ok, kami satu klas d'beri la words utk d'eja. eja punya la eja. Amni adalah org yg tak kalah lagi. entahlah sbb apa hari nie Amni boleh eja semua words tu. pelik ann?   mati hidup balik pun Amni maseh tak caya semua tuu. semua words tu ada kena mengena dgn hari kemerdekaan yg bakal tiba. mula-2 tu mmg la persaingan yg amat sengit la jgk, but Alhamdulillah Amni dpt eja semua tu...

nie adalah words Amni kena eja:

round 1: p-e-r-f-o-r-m-a-n-c-e
round 2: o-b-s-t-a-c-l-e
round 3: s-p-i-r-i-t-u-a-l
round 4: e-n-c-y-c-l-o-p-e-d-i-a

hrmm, 4 round je kodd tak silap. nie teacher kami buad peraturan "Kalah Mati" means sapa yg last kali boleh eja, dye akan mewakili kelas. 

ni. bru peringkat sekolah sbnrnya. competition tu bermula after raya. aduss! sengal habes 1 badan rasanya. 
padahal raya pun tak lepas lagi.. 

kalu korang nak tahu Amni rasa mcm bukan Amni yg mengeja, but roh yg mengeja.. hehheh..
seumur hidup Amni, tak pernah sekali pun masuk competition sebegini rupa..
anyway, wish me gud luck


ok la, akhir kata Amni sepagai tuan punya blog nie, ingin menyusun sepuluh jari jika ada terkasar bahasa kat korang semua semasa menulis entry entry, harap korang maafkan Amni, di kesempatan ini Amni ingin mengucapkan.. 


ikhlas daripada: Amni Wajihah


sampai d'sini sahaja coretan Amni untuk kali nie, Good Night and Spread Love

6 comments on "Aku masuk spell-it-right? biar betik.."
  1. selamat hari raya! jangan lupa duit raya untuk elie ya? :)

    ReplyDelete
  2. @Elie Lily hhhhahah, InsyaAllah kalu ada bajet =)

    ReplyDelete
  3. alolo comeynye blog die..
    salam lebaran dr cik ana juga ye :)

    ReplyDelete