Tutorial: Letak Cursor for Blogskin

| On
4:43:00 PM


hehe. pepagi buta nie Amni nak ajar korang cara nak letak cursor for Blogskin or Classic Templates.
caranya mudah saja. 

1. Dashboard >Template
2. Tekan F3 dan search code nie;
body {

3. Dah? Pastekan code kat bawah ni.. di BAWAH code body {
cursor: url(URL CURSOR KORANG), auto;

4. Save.

Kalau korang nak cursor korang bertukar apabila menyentuh link. korang buat macam nie.

1. Tekan F3 dan search;
a:link {

2. Korang pastekan code kat bawah ni di BAWAH a:link {
cursor: url(URL CURSOR KORANG), auto;

3. Korang search pulak code ni;
a:hover {

4. Dan pastekan code kat bawah nie di BAWAH code a:hover {
cursor: url(URL CURSOR KORANG), auto;

5. Save.
 
Notes!
MERAH: korang tukarkan dengan URL Cursor yang korang suka. Korang boleh ambil dekat SINI.
ha! mudah kan? so, Selamat Mencuba :)




Be First to Post Comment !
Post a Comment