Tutorial: LIKE Button d'Setiap Entri (Blogskin)

| On
9:47:00 AM
Assalamualaikum and good morning everybody!
korang dah breakfast? hehe. Alhamdulillah :)

hoho. pepagi nie Amni nak ajar korang macam mana nak letak button LIKE FB dibawah setiap entry untuk pengguna Blogskin sahaja. 

Bagi yg guna Denim, Washed Denim, Simple templates dan sebagainya.. boleh ikut tutorial Like FB dibawah setiap entry yg INI.

so, let's cekidout!

1. Dashboard > Template
2. Tekan F3 dan search code nie.
<$BlogItemBody$>
3.  Jumpa tak? Selalunya sebelah code tu ada code </blogger><br> dan ada DUA code kan? Ok, after that, copy code nie.
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe>
NOTES!
Kalau korang nak button Like tu muncul di bawah post, pastekan code nie selepas code <$BlogItemBody$>
Contoh : <$BlogItemBody$><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe></blogger><br>
Kalau nak ianya muncul diatas post atau dibawah post title korang, pastekan code nie sebelum <$BlogItemBody$>
Contoh : <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe><$blogitembody$></blogger><br>

4. Preview dulu, baru tekan Save Templates :)

-Selamat Mencuba-

2 comments on "Tutorial: LIKE Button d'Setiap Entri (Blogskin)"