A 8 HOURS TRIP TO LANGKAWI PART 1

| On
7:53:00 AM
Hello!

entri ni kira sambungan cerita bawa kawan aku si Afifah jalan-jalan di Perlis tp pada hari Selasa (29 March 2016) Afifah decide nak pergi Langkawi. aku dan Dalilah okay je nak ikut dia pergi Langkawi sebab both of us tak kerja. KB and Ain Afiqah sedih la tak dapat ikut jalan-jalan dengan Afifah kalini disebabkan komitmen mereka terhadap kerjaya sekarang kahkah

so pukul 7.30 pagi ayah aku hantar aku pergi rumah Dalilah then kitorang pun pergi ambil Afifah di rumah KB sebab malam tu Afifah sleep over di rumah KB. pagi tu kakak Dalilah, kak Farah yang drive hantar kitorang ke Jetty Kuala Perlis before dia masuk kerja pukul 9 pagi.

sampai di jetty, kami bertiga pun pergi beli tiket ke Langkawi dulu. kitorang beli tiket trip pukul 9.30 pagi since yang pukul 8.30 pagi dah terlepas. harga tiket pergi ke Langkawi RM 54.00 untuk 3 orang. tiket pergi sahaja ya. tiket balik kena beli di sana. after that kitorang pergi breakfast dulu kat area jetty tu, makan roti canai dan bihun goreng.

actually kan since hari pergi Mood Republik Kedah aku demam tp disebabkan nak jugak jumpa si Afifah aku gagahkan jugak diri ikut pergi sana sini sebab lepas ni taktau lagi bila boleh berjumpa :'))
hehe after makan tu ada lagi dalam 15 minit before naik feri kitorang pun tunggu di ruang menunggu. three of us was like 'WHOAA' kind of expression bila jejak kaki di ruang menuggu tu sbb tempat tu dah 100% berubah. everything was so nice and comfortable. dah ada air-cond semua, memang selesa la even nak tunggu naik feri 15 minit pun.


so this is our ferry. dua tingkat tapi kitorang dapat seat bawah. after dapat arahan untuk masuk ke dalam feri, kitorang pun masuk. cari seat and duduk di tempat kitorang. ferry sepatutnya bergerak pada pukul 9.30 pagi tp dah pukul 9.30 pagi pun still tak bertolak lagi. kitorang pun hairan la kenapa kan? rupanya ada dua orang anakanda puteri Raja Muda Perlis dan kerabat diorang yang lain naik feri sama dengan kitorang jugak. diorang punya seat belakang kitorang haha tak sangka pulak ^_^"

dalam 9.50 pagi macam tu feri bergerak, maka bermula lah our journey to Langkawi~



aku duduk sebelah Afifah. Dalilah punya seat still sebelah kitorang tp seperate ke sebelah kanan, means that aku dengan Afifah punya seat kat tengah la. our journey to Langkawi from Kuala Perlis took only 1 hour tp tu pun kitorang sempat tidur haha sebab tak tahu nak buat apa. mp3 pun lupa bawa, movie dalam ferry tu pun boring.

around 10.50 am kitorang pun sampai la di Jeti Kuah, Langkawi. keluar je ferry terus jalan cepat-cepat ke tempat beli tiket untuk beli tiket balik pulak. kitorang beli tiket balik trip pukul 6 petang hari yang sama jugak thats why tajuk entri ni "a 8 hours trip to Langkawi" haha. harga tiket sama sahaja - RM 54.00 untuk 3 orang.

after that kitorang ke kaunter sewa kereta pula. Dalilah dah boleh drive itu yang kitorang sewa kereta. mudah sikit kitorang nak bergerak. kitorang sewa kereta Mitsubishi Mirage warna merah if im not mistaken. sepatutnya diorang nak bagi Perodua Axia in Pink tu tapi ada yang dah sewa dulu. harga sama, RM 60.00 sahaja untuk kereta sebesar itu. tapi kan harga ni korang boleh dapat masa weekdays macam kitorang pergi je. kalau korang pergi time weekend or school holidays, dengar kata harga sewa kereta lagi mahal even kereta kecil je.

diorang minta lesen and i/c dalilah, buat bayaran then kitorang dapat lah kunci kereta. wuuuuu~


lupa nak ambil gambar kereta. ada gambar selfie dalam kereta je haha. aku sorang duduk di seat belakang kerjanya bercakap je sepanjang perjalanan lol >.<
nak tau kitorang pergi mana after sewa kereta ni? tunggu aku punya next entri, part 2 pulak sebab aku rasa entri ni dah panjang sangat. adiosss!


Be First to Post Comment !
Post a Comment