A SUDDEN SUPRISE BIRTHDAY CELEBRATION

| On
12:32:00 PM
Hello

that day on Sunday (27th of March 2016), my long-time-no-meet friend yang pindah ke Melaka - si Afifah Ghazali informed yang dia dah sampai Perlis. Dalilah yang pickup dia di stesen bas. aku terkejut sbb aku ingat dia cancel nak datang sini sbb haritu dia inform yang tok dia di Kedah sakit so memang tak sangka dia datang jugak sini untuk jumpa dengan kawan-kawan.

malam tu aku bagitau dia untuk create group Whatsapp antara kengkawan yang rapat dengan dia such as aku, Dalilah, KB and Ain Afiqah untuk discuss aktiviti dan kemana kitorang nak bawa Afifah pergi since dia hanya stay sini until Rabu je. plan punya plan kitorang decide untuk pergi tengok wayang dekat Jitra Mall, Kedah - tengok Batman vs Superman.

Ain Afiqah dia kerja jaga buku di Pesta Buku Perlis. tp disebabkan kitorang perlukan komitmen dia untuk jadi driver hari tersebut dia sanggup ambil half day plan dengan rakan sekerja dia sbb Dalilah even dia boleh drive (psstt boss Ain tak tahu hihi), ayah dia tak bagi drive bawak kitorang pergi jauh dari Perlis lagi. so thank you sangat-sangat Ain kalau tak memang tak kemana la Afifah hari Isnin tu.


nak dijadikan kitorang sampai Jitra lambat sikit dan terlepas first tayangan movie Batman vs Superman tu. tayangan first mula pukul 10.15 pagi tapi kitorang sampai dah 10.30 pagi lebih sebab Ain pergi tempat kerja dia dulu before pickup kitorang 4 untuk ke Jitra. so kitorang pun decide pergi makanlah. cari punya cari kedai nak makan, at last berhenti di Secret Recipe Jitra sbb Ain rasa macam lama tak makan SR. aku pun lama tak makan Secret Recipe ni even kat Perlis pun ada haha

      

makan dan makan sampai kenyang, Dalilah pun tanya nak makan kek tak? aku geleng kepala sebab time tu aku demam so takde selera nak makan kek. cukuplah makan favourite Prawn Cheese Macarroni tu. yang lain angguk nak makan kek maka Dalilah pun bangun pergi order. 5 minit kemudian, waitress pun hantar slice of kek yang Dalilah pilih tadi. dia letak je atas meja kek tu....aku terkejut kot sebab


sebab Dalilah request tulis tu! Ya Allah memang terharu gila tak sangka dia plan macam tu dalam diam hehe. thank you sangat-sangat even dah lama lepas (birthday aku 15 March) tp still buat a small celebration for me. sekarang pulak dah habis sekolah so dah susah nak celebrate mcm selalu, bagi hadiah macam selalu haha. aku harap nanti time birthday Dalilah, Allah izin aku dapat buat surprise celebration macam ni even dah sambung belajar.

Afifah kan lepas dia nampak Dalilah beli kek siap request tulis happy birthday tu dia pun tetiba bangun order kek jugak hahahaha. rupanya dia order and request tulis happy birthday to Ain & KB yang birthday on Jan & Feb yang lalu. thank you jugak to Afifah for did that to us dapat jugak sambut birthday kawan-kawan sama-sama *nangis terharu*. birthday Afifah & Dalilah lambat lagi

 
 

pastu kitorang pun pulang semula sebab Ain dah kena masuk kerja balik pukul 1 tengahari nanti kantoi la dengan boss hehe. thank you so much to Ain Afiqah sebab jadi driver kitorang and to Dalilah, KB and Afifah sebab jadikan hari itu hari yang bermakna buat kita semua walaupun tak dapat tengok wayang haha ^__^

thats all, adiooooss!


2 comments on "A SUDDEN SUPRISE BIRTHDAY CELEBRATION"
  1. waaa, happy belated birthday moga sihat2 selalu n murah rezeki =)

    ReplyDelete