Thank you Abah! Nikon pun jadilah..

| On
2:21:00 PM


Assalamualaikum and Hello everybodeh!
korang sihat tak? Amni agak fening-fening sikit sbb baru balik dr negeri Cik Siti Wan Kembang..

baru je sampai pukul 11:30 malam td, dah rindu suasana kampung.. hrmm~
mau tak rindu balik kampung seminggu je. 
okehlah, back to the topic. nanti kalau Amni crita lagi pasal kampung halaman... 
bukan stakat rindu je, nnti menangis pulak Amni nie.haha

korang mesti nak tau kan kenapa Amni tulis
"Thank you Abah! Nikon pun jadilah.."
korang nak tau sbb apa? Sebab ayah Amni baru belikan benda kat bawah nie for family Amni..benda tu ialah;
hoho. mula-mula tu mmg Amni tak percaya kata ayah Amni bak beli camera nie.
ingatkan nk beli Nikon Coolpix gitu ja. rupa-rupanya mmg ayah Amni serious nak beli. 
Amni sebenarnya sruh ayah Amni beli yg jenama Canon. tp, kenapa ntah ayah Amni tu tetiba je minat Nikon nieh. dulu dya minat Olympus. mungkin sbb dah boh-san guna jenama tu kot. haha.

Amni pun tak tahu masa bila ayah Amni order camera nie. tengok-tengok je kelmarin, dah ada dlm kereta masa dalam perjalanan nk balik Perlis.

waktu first time satu family tau psl camera nie. Ayah Amni tak bagi pegang pon camera tu. haha. sayang la katakan. tp, bila ayah Amni tahu yg Amni nie tahu hal-hal camera nie. trus dya bgi Amni pegang. haha. 
adik-adik Amni semua pakat jeles. hehe. sorry adik-adikku.

sebenarnya, Amni dah lama nak memiliki camera nie. Amni nak camera nie bkn sbb trend manusia sekarang.
ye la, Amni tgk budakbudak sekarang byk paksa mak bapak diorang sruh beli DSLR. kononnya trend manusia sekarang. mak ayah yg tak mampu pun terpaksa beli. kesia Amni tgk. ishishish.
Amni nak benda nie sbb Amni minat photographer. Minat Amni dlm photographer timbul sejak dua org bapa sedara Amni ada camera nie dan diorang juga photographer sambilan. *cewah, ayt tak leh blah!

Camera nie sebenarnya bukanlah hak milik Amni sorang. camera nie kepunyaan family. Ayah Amni ckp, kalau nak camera nie versi sendiri punya, belajar bg pandai. nanti dah dpt duit. belilah sendiri. hehe.
*Abah, nnti along blajar pandai2 naa? haha. sbnrnya, Amni dh mula kumpul duit nk beli hak sendiri punya.

Amni sbnrnya tak mahir sgt guna camera nie. Still belajar. ye la, kalau kita nak belajar sesuatu, mestila kena belajar dari bawah. ye dakk? 

okeyh la, sampai d'sini saja Amni nak kongsi dgn korang. nnti Amni bawak masuk gmbr2 testing dlm blog nie.
hehe. Bye, Spread Love 
  

3 comments on "Thank you Abah! Nikon pun jadilah.."
  1. NIKON?!! Okay la tu!Kualiti Nikon lebih elok dari Canon.. >3< majoriti professional photographer guna Nikon.. OMGee!! Jealous!!! >3< Kyaa!!

    ReplyDelete