Tutorial: BOLD Berwarna

| On
4:23:00 PM

bertemu lagi kita pada hari ini. Sekarang Amni nak ajarkan korang buat tulisan BOLD Berwarna. ha, mesti ada yg tak pernah jumpa lagi kan tuto ni?? benda ni senang ja nak buat.

cara nak gunanya, senang jgk. korang tulistulis.. nnti kalau ada perkataan yg korang nak BOLD, korang tekan la button "B" kat atas tu. so, dgn tuto ni. kalau korang nak bagi tulisan BOLD korang tu berwarna, tak payah susah-susah tukar wrna tulisan.

ok lah,tak nak cakap banyak. let's start!

1. Dashboard >Design >Edit HTML
    *jangan lupa Tick kotak Expand Widget Templates

2. Tekan Ctrl+F dan search code;
a img {

3. Jumpa tak? kalau jumpa, korang nampak kan anak-anak code a img { ?
    ha! korang paste kan code kat bawah ni..
    d'BAWAH anak-anak code a img { tu.
b {
color: #68BEFF;
}

*MERAH: korang boleh tukar warna tulisan BOLD korang tu kt SINI
                 yg Amni bagitu kaler biru.

4. Save. Dah siap..

amacam? korang paham tak? kalau tak.. bgitau Amni kat komen box entry ni. ok?

-Selamat Mencuba-




Be First to Post Comment !
Post a Comment