Tutorial : Cute emotions di ShoutMix

| On
5:46:00 PM


wah, amni hepy giler hari nie sbb amni bru menerima request drpd cik Qis Batrisyia nie,
dye mintak,

*sory bkn faq but tuto.
ok, now amni nak teach korang mcm mna nak letak emotions yg comey lote tu kat Shoutbox korang,

tp, sebelum tu amni nk tnya skit. korang tau ke apa tu emotions di Shoutbox?
 klu x tau meh sni amni nk tunjuk,
yg Amni kotakkan tu la
 dah tahu kn? 
so, jom ikut apa yg nk diajarkan ni..

1. Login  account Shoutmix korang dulu,klu ada yg belum daftar, CLICK HERE!
pastu korang pergi ke "Settings"

2. Then,korang tekan "Smileys" seperti yg Amni tunjukkan ini,


3. Korang scroll down, n korang akan jmpa bnda nie,


4. Ada kan? okeyh, Amni nk korang paste kan Image URL korunk tu kat ruang Smiley image URL..
Kalau korunk x tau nk amik cute icon kat mana, korang boleh [klik SINI]..n bagi sesapa yg x tahu mcm mana nk copy image URL, korunk boleh rujuk SINI..

5. Isikan cod icon korunk tu beruang kali, berapa byk tu, ikut korang la kan..Sebagai contoh :


6. Dah siap!, Eh! Nanti Dulu! x siap lagi..Amni melawak ja tu, hehheheh. Sebenarnya ada lg yg korunk kena buat! Lepas korang dh letak satu code @ image korunk , korunk MESTI tekan ADD , klu tak.. tak menjadi la jawabnya..

7.  Korang boleh masukkan seberapa banyak yg mungkin, tp bgi Amni la..jgn terlalu byk nnti pening Bloggers yg len nk gna.. ^_^

8. Dah siap! Jangan lupa Save Setting tau! lepastu korang boleh la try test-2 kat shoutbox korang tuh..





Be First to Post Comment !
Post a Comment